Inshared dierenverzekering / Is een identificatiechip verplicht bij het afsluiten van een dierenverzekering?

Veel mensen vragen zich af of een identificatiechip verplicht is bij het afsluiten van een dierenverzekering. Het antwoord is simpel, JA. Alle dierenverzekeraars verplichten het plaatsen van een identificatiechip. Inshared vraagt hierom vóórdat het huisdier wordt verzekerd, de rest van de dierenverzekeringen eisen dat de chip tijdens het eerste dierenartsbezoek wordt geplaatst.

In onderstaande tabel vind je de antwoorden van alle dierenverzekeringen op deze vraag:

OHRA
dierenverzekering
Ja, bij de OHRA dierenverzekering is het verplicht om je huisdier bij het eerste bezoek aan de dierenarts te laten chippen.
Reaal Dier & Zorg
dierenverzekering
Ja, bij de Proteq Dier & Zorg dierenverzekering is het verplicht om je huisdier bij het eerste bezoek aan de dierenarts te laten chippen.

Petplan
dierenverzekering

Ja, bij Petplan is identificatie en registratie van verzekerde huisdieren verplicht. De chip mag geplaatst worden tijdens het eerste bezoek aan de dierenarts met jouw huisdier. Het plaatsen van de chip wordt vergoed door Petplan.

Inshared
dierenverzekering

Ja, Inshared stelt een identificatiechip verplicht. Bij het aanvragen van de dierenverzekering wordt gevraagd om het identificatienummer van de chip.

Posted in: Algemeen